Lokalni volonterski centar Zvono tijekom srpnja, kolovoza i rujna sudjelovao je u brojnim aktivnostima.


Naši vrijedni volonteri uključeni u inkluzivne volonterske programe sudjelovali su u radu Socijalne samoposluge Belišće, ali i radili na uređenju volonterskog kampa Citadela.

U rujnu smo nastavili s pomoći u učenju za učenike osnovnih škola. Učenici i volonteri jedva su dočekali nastavak aktivnosti. Volonteri pružaju podršku učenicima osnovnih škola u svladavanju nastavnog gradiva te im olakšavaju sudjelovanje na nastavi i izvršavanje školskih obveza kod kuće.

Rujan je posebno aktivan u LVC-u Zvono jer smo se bavili i organizacijom Forest art festivala koji je okupio više od 15 volontera koji su sudjelovali u cjelokupnoj organizaciji Festivala. Tijekom Forest art festivala volonteri su sudjelovali u provedbi radionica, pružali podršku drugim izvoditeljima radionica, pripremali prostor i materijale te se uključivali u sve potrebne poslove. Forest art je festival koji već osmu godinu za redom okuplja mlade umjetnike koji na kampu Citadela imaju priliku pokazati svoj rad, a ujedno i građane uključiti u zanimljive aktivnosti.

Kroz suradnju i partnerstvo s udrugama Gong iz Zagreba i Iks iz Petrinje tijekom rujna smo organizirali trening za mlade s područja Siska, Gline i Petrinje tijekom kojeg su radili na razvoju volonterskih programa, učili što je to volonterstvo, upoznali se s ciklusom menadžmenta volontera, a rezultat svega su osmišljene volonterske akcije u tri sredine (Sisak, Glina i Petrinja) te izrađeni volonterski programi.

LVC Zvono 1

 

LVC Zvono 2

LVC Zvono 3