Upoznajte naše mlade ambasadore projekta YEVE - Young Europeans Volunteering for Europe.
Nevena, Maja, Mihaela, Vanesa, Srećko i Andrea čine hrvatsku YEVE zajednicu i predstavljat će nas, Hrvatski centar za razvoj volonterstva u aktivnostima projekta YEVE.
Ovih 6 mladih osoba u narednim mjesecima upoznavat će se s strukturom i funkcioniranjem EU, ali će kreirati i razne medijske sadržaje vezane uz temu, a njihov rad i napredak možete pratiti na našim društvenim mrežama.

Croatia YEVE Community

Radi se o Erasmus+ projektu, koji podržava mlade ljude, posebno s manje mogućnosti, iz nepovoljnog položaja i različitih sredina, da steknu relevantna znanja i kompetencije kako bi postali aktivni i angažirani građani te postali akteri promjena. YEVE nastoji postići te ciljeve vođenjem niza treninga (online i uživo), za grupu od 42 mladih ljudi iz 7 različitih zemalja. Ove će ih sesije naučiti kako funkcioniraju institucije EU-a i kreiranje politika te kako se mogu uključiti u to i oblikovati budućnost Europske Unije. Kada program završi, mladi će nastaviti koristiti svoj utjecaj i društvene mreže kako bi širili svijest o tome što EU radi i kako funkcioniraju drugi mladi ljudi. ​
Ovaj projekt sufinancira Europski parlament i ima za cilj približiti europske institucije mladim Europljanima iz 7 zemalja.