1. Volontiranje zaposlenika

U rujnu smo održali čak dvije akcije volontiranja zaposlenika u Dječjem domu Laduč,  8. i 30. rujna. Zajedno sa zaposlenicima tvrtki uređivali smo dvorište doma, kosili travu, čistili kanalice, uređivali ružičnjak i bojali zidove hodnika i spavaonica za djecu korisnike doma. Na akcijama je sudjelovalo ukupno 22 volontera.

1 volontiranje zaposlenika

2. Edukacije 

Volonterski centar Zagreb održao je 20.7.2022. predavanje o volontiranju za 17 studenata iz Srbije, Španjolske, Italije i Nizozemske u sklopu projekta kojeg provodi AEGEE Zagreb. Također, u posljednjem kvartalu održali smo čak 2 edukacije o menadžmentu volontera za organizacije civilnoga društva.

2 Edukacije

3. Sudjelovanje na razmjeni mladih u Italiji  

Naše volonterke Mia i Jana u srpnju 2022. sudjelovale su na međunarodnom projektu u Italiji čija je tema bila izgradnja mira i upravljanje sukobima na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini, kroz neformalno obrazovanje.

3 razmjena mladih u Italiji

Mia je ovako opisala svoje iskustvo: “Nakon ovog mog prvog iskustva s treningom takvog tipa, definitivno ću nastaviti ići na takve događaje. Iskustvo i znanje koje sam stekla tijekom nevjerojatnog putovanja kroz Italiju i samu sebe je neprocjenjivo. Lokacija imanja La Buona Terra okruženog cvrčcima s predivnim pogledom na jezero u podnožju savršeno odgovara temi peace building. Atmosfera, kao i ljudi i treneri, bila je neopisivo dobra. Toliko ljubaznosti i dobre volje, smijeha i topline. Kao jednu od najvažnijih stvari istaknut ću to da sam naučila uvažavati različite poglede na svijet jer ne postoji onaj najispravniji.”