Stjecanje kompetencija kroz volontiranje
aktivnosti

Stjecanje kompetencija kroz volontiranje

Volontiranje razvija niz osobnih, socijalnih, organizacijskih i profesionalnih kompetencija koje vam osiguravaju bolje i lakše snalaženje u raznim poslovima i u svakodnevnom životu.

Hrvatski centar za razvoj volonterstva

Hrvatski centar za razvoj volonterstva

Hrvatski centar za razvoj volonterstva doprinosi izgradnji otvorenog, demokratičnog i vitalnog društva koje počiva na aktivnom sudjelovanju građana. Osnovna misija Centra je predvoditi razvoj i pružiti podršku jačanju resursa za afirmaciju volonterstva u Republici Hrvatskoj.

1. Volontiranje zaposlenika

U rujnu smo održali čak dvije akcije volontiranja zaposlenika u Dječjem domu Laduč,  8. i 30. rujna. Zajedno sa zaposlenicima tvrtki uređivali smo dvorište doma, kosili travu, čistili kanalice, uređivali ružičnjak i bojali zidove hodnika i spavaonica za djecu korisnike doma. Na akcijama je sudjelovalo ukupno 22 volontera.

1 volontiranje zaposlenika

2. Edukacije 

Volonterski centar Zagreb održao je 20.7.2022. predavanje o volontiranju za 17 studenata iz Srbije, Španjolske, Italije i Nizozemske u sklopu projekta kojeg provodi AEGEE Zagreb. Također, u posljednjem kvartalu održali smo čak 2 edukacije o menadžmentu volontera za organizacije civilnoga društva.

2 Edukacije

3. Sudjelovanje na razmjeni mladih u Italiji  

Naše volonterke Mia i Jana u srpnju 2022. sudjelovale su na međunarodnom projektu u Italiji čija je tema bila izgradnja mira i upravljanje sukobima na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini, kroz neformalno obrazovanje.

3 razmjena mladih u Italiji

Mia je ovako opisala svoje iskustvo: “Nakon ovog mog prvog iskustva s treningom takvog tipa, definitivno ću nastaviti ići na takve događaje. Iskustvo i znanje koje sam stekla tijekom nevjerojatnog putovanja kroz Italiju i samu sebe je neprocjenjivo. Lokacija imanja La Buona Terra okruženog cvrčcima s predivnim pogledom na jezero u podnožju savršeno odgovara temi peace building. Atmosfera, kao i ljudi i treneri, bila je neopisivo dobra. Toliko ljubaznosti i dobre volje, smijeha i topline. Kao jednu od najvažnijih stvari istaknut ću to da sam naučila uvažavati različite poglede na svijet jer ne postoji onaj najispravniji.”


HCRV Facebook

naše aktivnosti

Hrvatska volontira

Manifestacijom nastojimo potaknuti što veći broj građana i organizacija na uključivanje u različite društveno korisne aktivnosti i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca.