Projekt Europskih snaga solidarnosti DKolektiva "Inclusive Community" pozivao je dvoje volontera iz inozemstva kako bismo zajedno sukreirali program našeg Društvenog ateljea. Projektu u trajanju od godinu dana, počevši od rujna 2022., pridružili su se volonter iz Španjolske, student socijalnog rada Adrià Rubio Navarro i volonterka iz Mađarske, biologinja Nóra Ilona Sztráda.

Predstavljamo volontere DKolektiva


Adrià i Nóra će osmišljavati i pomoći u provedbi programa različitih aktivnosti Društvenog ateljea, kao što su osmišljavanje i provedba radionica skupinama u riziku od socijalne isključenosti, npr. starije osobe, nezaposleni, osobe s invaliditetom, tečaj španjolskog, mađarskog ili engleskog jezika za korisnike, mapiranje i suradnja s lokalnim organizacijama s programima usmjerenim na socijalno uključivanje, provedba istraživanja itd.
Cilj projekta Inclusive Community je pružiti mogućnosti i aktivnosti u lokalnoj zajednici koje mogu doprinijeti prevladavanju socijalne isključenosti i poticanju socijalne integracije građana, zajednica i skupina. Angažman volontera u aktivnostima sa socijalno isključenim osobama pridonijet će razvoju njihovih komunikacijskih vještina, osjećaja empatije i boljeg razumijevanja potreba i problema pojedinih društvenih skupina.