Dana 28. rujna Volonterski centar "POZITIVA" održao je u Kninu predavanje "Volontiranje je COOL!" u sklopu druge godine dvogodišnjeg programa financiranog sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustva, obitelji i socijalne politike.

Pozitiva 10 2022 2

Na predavanju su učenike informirali o radu i djelovanju Volonterskog centra "POZITIVA" koji je prvi takav centar na području ŠKŽ od osamostaljenja RH, burzi volonterstva, o oblicima volontiranja i načinima kako se uključiti u volonterske aktivnosti, o međunarodnom volonterskom programu Europske snage solidarnosti koji su predstavile dvije volonterke Udruge mladih "Mladi u EU" koje su trenutno na dugotrajnom volontiranju u trajanju od 12 mjeseci kroz program Europskih snaga solidarnosti. 

Cilj koji je ostvaren provedbom predavanja je unaprjeđenje razine motiviranosti mladih za volontiranjem, povećanje informiranosti o novim oblicima volontiranja, inkluzivnom volontiranju te volontiranju u kriznim situacijama te uključivanju u program Europskih snaga solidarnosti.

Pozitiva 10 2022 1