LAG Vallis Colapis je od 12.-19. rujna provodio Erasmus+ treninga za osobe koje rade s mladima pod nazivom ??? ???? ???????????: ??????????? – ???:?.

LAG Vallis 10 2022 2

Glavni cilj ovog projekta bio je osnažiti osobe koje rade s mladima za korištenje civic monitoring alata, a koriste se za podršku i motiviranje mladih za aktivno sudjelovanje kroz podizanje svijesti o važnosti aktivnog uključivanja, razumijevanje odnosa između neinformiranosti i niske razine sudjelovanja mladih te istraživanje šireg razumijevanja građana. Na treningu sudjeluje 27 sudionika iz Hrvatske, Gruzije, Latvije, Ukrajine, Španjolske, Portugala, Cipra, Italije i Grčke, a sudionici su htjeli što bolje upoznati Karlovac i okolicu.

Kako bi sudionici dobili što bolji pregled zajednice i kako bi se osjećali što ugodnije otvorena je volonterska pozicija Local buddy. Zaduženja volontera, odnosno volonterke su bila: druženje sa sudionicima i upoznavanje s vrijednostima Karlovca te davanje informacija o znamenitostima i zanimljivosti, a volonterka je pomogla sudionicima i bila im na raspolaganju za sve što su trebali. Druga otvorena volonterska pozicija je bila fotograf, odnosno fotografkinja. Volonterka je fotografirala te objavljivala fotografije i vijesti na društvenim mrežama, ali i proširila znanja o aktivnom sudjelovanja.

Naše volonterke, Lorenu i Mihaelu, možemo pohvaliti za odličan trud i angažman, a uspješnu suradnju nastavljamo i u budućim volonterskim akcijama i projektima!

LAG Vallis 10 2022 3

LAG Vallis 10 2022 1