Da je volontiranje zabavno, edukativno i važno, uvidjeli su učenici školskog volonterskog kluba Osnovne škole Budaševo-Topolovac-Gušće gdje je 30. rujna održana volonterska akcija „Održiv razvoj u održivom školskom okolišu“. Cilj akcije bio je učenike upoznati sa pojmom i ciljevima održivog razvoja u zajednici te implementiranje kroz djelovanje samih volontera u školi. Nakon edukacije, učenici su izradili likovne radove na temu ciljeva održivog razvoja te su iste postavljali u okvire. Zajedničkim snagama, učenici volonteri i njihove voditeljice, uspješno su uredili informativni izložbeni kutak u školi. Akciju su završili uređenjem školskog dvorišta- bojanjem starih oronulih klupa.

Foto 1 ALD4


Učenici su visoko ocijenili akciju, žele nastaviti aktivno sudjelovati u radu školskog volonterskog kluba i zajedničkom planiranju volonterskih akcija. Volonteri su bili aktivni, pozitivno raspoloženi tijekom svog sudjelovanja i navode kako su puno naučili o pojmu održivog razvoja te će ubuduće ciljeve imati na umu kod kreiranja narednih akcija.
Djelatnice Agencije lokalne demokracije Sisak će u suradnji s nastavnim i pedagoškim osobljem OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće nastaviti pružati edukacijsku i informativnu podršku učenicima školskog volonterskog kluba u želji za jačanjem volonterske aktivnosti kod djece i mladih.
Foto 2 ALD4
----------
Volonterska akcija je dio aktivnosti projekata:
Volonterska mreža i Volonterski centar Sisak koje financiraju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Sisak. Provodi ih Agencija lokalne demokracije Sisak u partnerstvu s Gradom Siskom, OŠ „Budaševo-Topolovac-Gušće“ Sisak, Gimnazijom Sisak, Centrom za socijalnu skrb Sisak, Centrom za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica i Gradom Hrvatska Kostajnica.
VM vidljivost