Tradicionalna godišnja izložba fotografija „Rastemo zajedno“ predstavlja različite volonterske programe koje su provodile udruge i ustanove.
Izložba fotografija iz 2021. godine, otvorena je u prosincu prošle godine povodom Međunarodnog dana volontera i Međunarodnog dana koordinatora volontera, a nakon toga putuje po različitim javnim prostorima jer ju želimo dovesti bliže što većem broju građana.

Tijekom cijelog kolovoza 2022. godine, izložba je bila postavljena u sisačkoj Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac- Ogranak Caprag. Nakon toga, Izložba je u rujnu postavljena u Centru za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica koji je jedan od partnera projekta Volonterska mreža u okviru kojeg se postavlja Izložba.
U periodu od 29. rujna do 10. listopada, povodom obilježavanja Europskog tjedna održivog razvoja, Izložbu možete pogledati u JU Park prirode Lonjsko polje, Posjetiteljski centar Krapje (adresa: Krapje 16) u radno vrijeme centra:
PONEDJELJAK- NEDJELJA, 9:00 – 17:00 SATI

Vizual izlozba PPLP
Jedna od izloženih fotografija volonterskog programa, koja je ujedno i vizual Izložbe, nastala je tijekom manifestacije RangerRUN utrke u organizaciji JU Parka prirode Lonjsko polje.
Izložba je otvorena platforma za predstavljanje aktivnog volonterskog djelovanja koja pokazuje široke mogućnosti doprinosa poboljšanju kvalitete života i izvan uvriježenih područja volontiranja.
Postavljena je šestu godinu zaredom s ciljem promocije važnosti volonterskog doprinosa pojedinaca za razvoj zajednice i poticaja razvoja kvalitetnih, inovativnih i održivih volonterskih programa.
Izložba fotografija – Rastemo zajedno 2021. odraz je katastrofe koja je zadesila Županiju te su većim dijelom zastupljene fotografije volontiranja u kriznim situacijama, ali nudi i nadu jer prikazuje aktivno uključivanje mladih kao i aktivnosti volontiranja na manifestacijama kojima se šalje poruka zajedništva i vjere u budućnost.
Izložene fotografije osamnaest organizatora volontiranja prikazuju i promiču vrijednosti humanizma, jednakosti, ravnopravnosti, ljudskih prava, demokracije, održivog razvoja, mira i nenasilja. Volontiranje je aktivnost koja afirmira navedene vrijednosti, omogućujući nam da rastemo kao osobe, rastemo kao organizacije, rastemo kao društvo!
Izložbom želimo zahvaliti organizacijama i volonterima na trudu i kreativnosti u pokretanju promjena te potaknuti širenje volonterske mreže i stvaranje novih sadržaja koji poboljšavaju život i jačaju otpornost naše zajednice.
—–
Izložbu postavlja Agencija lokalne demokracije Sisak u okviru projekata Volonterska mreža i Volonterski centar Sisak.
Izložbu sufinanciraju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Sisak.
Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak i ne odražavaju nužno stajalište Grada Siska i Ministarstva.

VM vidljivost 2