"Oazin" volonterski centar je sa svojim uspješnim volonterskim aktivnostima nastavio i u trećem tromjesečju ove godine. Dio tih aktivnosti vezan je uz neka događanja od općeg interesa, dok je većina vezana uz programe "Volontiraj i ti" i "Dostojanstveno starenje", Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koji se uspješno provode već evo dvije godine.

U navedenom razdoblju "Oazini" volonteri su, pored ustaljenog inkluzivnog volontiranja u kojem se kroz male pomoći, poput košnje trave, uređenja okućnica, plaćanja računa, prijevoza do liječnika, apoteke i nabavke namirnica, uvelike podiže kvaliteta života naših starijih sugrađana, proveli i druge lijepe aktivnosti poput druženja u samačkim domaćinstvima s bivšim korisnicima besplatnih toplih obroka, štićenicima Doma za starije i nemoćne osobe, akciju sadnje cvijeća s udrugom "Zlatna žena" iz Bolmana i spremanja poklon-paketića za Međunarodni dan starijih osoba.

OVC 1

OVC 2

OVC 3

OVC 4
Pored navedenih aktivnosti, vodi se briga i o edukaciji volontera koji su imali prilike slušati predavanja na teme "Biti volonter", kao i predavanje o izdavanju potvrda o kompetencijama stečenim volontiranjem na kojima su volonteri aktivno sudjelovali i pokazali interes za novim znanjima koja će im sigurno dobro doći u njihovom daljem volonterskom radu.
Kao što vidite, "Oazini" vrijedni volonteri ne miruju, rade, pomažu, ne štede ni sebe ni vrijeme, a sve uz osmijeh, zabavu i veliko srce.