Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Želim volontirati!

 

Da biste postali volonter/ka dovoljni su pozitivan stav, volja za učenjem, malo kreativnosti i mrvica fleksibilnosti.

Zašto volontirati?

Puno je razloga zašto netko želi volontirati. Najvažniji dolazi iz čovjeka. Nagrade koju dobijemo volontirajući nije novac, već zadovoljavanje istinske ljudske potrebe za osjećajem korisnosti. Volonteri su ljudi koje pokreću različiti motivi. Zajedničko im je da rade sa zadovoljstvom vjerujući u misiju koju ispunjavaju. Za sebe, dobiju priliku naučiti nešto novo te pritom upoznaju nove ljude, surađuju s osobama koje dijele slične interese i uvjerenja, učine svoju zajednicu ugodnijom za život, kreativno provedu slobodno vrijeme, razbiju monotoniju svakodnevnice, isprobaju svoje sposobnosti. Većini volontera za rad ne trebaju posebne vještine

Tko može volontirati?

Učeći djecu o vrijednostima volonterstva i davanja povećavamo mogućnost da oni kao odrasle osobe nastave aktivno sudjelovati u životu svoje zajednice. Volontiranje pomaže adolescentu da  u svijet odraslih uđe kao sudionik društvenih tokova. Uči ga odgovornosti, razvija osjećaj empatije za druge i povećava samopoštovanje koje je iznimno važno za zdravlje svakog pojedinca.

Mnogi zaposleni će poklanjajući mali dio svog natrpanog rasporeda, sutra na posao otići zadovoljniji.

Liječnici i odvjetnici diljem svijeta, pored redovitog radnog rasporeda poklanjaju nekoliko sati svojih znanja onima koji si takvu uslugu ne mogu priuštiti.

I kad ste konačno u mirovini dan bi ipak mogao postati predug, a vaše veliko životno iskustvo može biti od iznimne važnosti i pomoći za puno drugih ljudi.

Prijavnicu za volontiranje možete poslati i on- line

Volonterski centar Split Udruge Mi

Volonterski centar Osijek

Volonterski centar Zagreb

Volonterski centar Rijeka Udruge za razvoj civilnoga društva SMART

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Važno Osnovno Ako želite volontirati