Volontiram Hrvatska!

Portal u volonterstvo i svijet volontiranja

Školsko volontiranje

Volonterski klubovi u školama

 
 

Srednja talijanska škola Rijeka

Srednja talijanska škola Rijeka jedna je od javnih ustanova uključenih u projekt „Pokreni sebe, promijeni svijet“ – mobilizacija potencijala volontiranja u prevenciji nasilja među mladima koja je također u sklopu navedenog projekta osnovala volonterski klub u koji se uključuju učenici volonteri škole.

Premda je škola tek nedavno osnovala volonterski klub pod imenomClub del volontariato SMSI, škola ima iskustva u organiziranju i provedbi volonterskih akcija, među kojima su sudjelovanje učenika u aktivnostima pomaganja starijim osobama talijanske nacionalnosti; organiziranje lutrije čiju je dobit škola poklonila Centru Slava Raškaj i Centru za autizam; volontiranje u azilu na Viškovu. U rujnu 2013. godine učenici Srednje talijanske škole sudjelovali su u volonterskoj akciji „Prvenstvo Hrvatske u bočanju osoba s invaliditetom“ organiziranoj od strane Boćarskog Kluba u kojoj su volonterke škole bile uključene u asistiranje sobama s invaliditetom klubovima gostima. Članovi volonterskog kluba Club del volontariato SMSI od listopada 2013. godine uključeni u rad s osnovnoškolcima iz produženog boravka triju talijanskih osnovnih škola gdje im pomažu u pisanju domaćih zadaća i u učenju. Osim toga dvije punoljetne učenice redovito posjećuju jednu obitelji čija djeca imaju poteškoće u usvajanju školskog gradiva. Od budućih akcija u pripremi je prikupljanje igračaka za djecu iz Doma Sv. Ane, kao i informatičko educiranje starijih osoba u prostorijama talijanske zajednice „Circolo“ od strane učenika-volontera Škole.

Kontakt osoba/koordinator volontera: Patricija Alberini Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

E-mail škole: //www.ss-talijanska-ri.skole.hr/skola/Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Web stranica škole: http://www.ss-talijanska-ri.skole.hr/

Facebook profil škole/volonterskog kluba: https://www.facebook.com/SmsiFiume?fref=ts

{fshare}

Najnovije

Nalazite se ovdje: Home Škole Volonterski klubovi Srednja talijanska škola Rijeka